péntek, április 08, 2016

23./ Hungarikumok német barátoknak

Mikor hazalátogatunk Magyarországra, mindig vásárolunk olyan dolgokat is, amiket később elajándékozhatunk. Szomszédoknak, barátoknak, kollégáknak, gyerekek iskolatársainak.

Gyerekeknek

A gyerekeknek jó ajándék télen a szaloncukor. Magyar csokiból is akad kínálat. Boci, Tibi, Balaton szelet, vagy valami olyan csoki, aminek a csomagolása "Magyaros mintás". Húsvétkor például kalocsai mintás csokitojásokat hoztunk.  Itt zizivel sem találkoztam még, de lehet hogy van, csak én nem tudok róla. A Túró Rudit se felejtsük ki a listából, ebből magunknak is be szoktunk spájzolni. :)






Kisebbeknek egy magyar mesefigurás játék (puzzle, kártya, memória játék). 
Nagyobbacska gyerekek örülhetnek a Rubik kockának.

Ha kicsit drágább ajándékban gondolkodsz: 
A horgolt vagy hímzett terítőknek régen sokkal nagyobb piaca volt. Manapság az emberek általában az egyszerűbb dolgokat szeretik. De embere válogatja. Ha az ismerősöd szereti az ilyen holmikat, meglepheted vele. Ha vagy olyan ügyes, és türelmes, és te is el tudod készíteni, mégjobb ajándék.
Tini lányoknak mindig nehéz a kedvében járni, de egy kalocsai mintás pólóval, vagy tornacipővel talán nem fogsz mellé. Azért előtte kérdezz rá, örülne -e neki.




Felnőtteknek

Zwack Unicum, pálinka, Erős Pista, magyar borok.


Ide írhatnám még a PICK vagy HERZ szalámit, de ezeket a legtöbb boltban itt is lehet kapni.


Biztosan ismeritek a Manna natúr kozmetikumait. (Itt egy kis ingyen reklám a Mannának, mert én nagyon kedvelem a termékeiket.)

Kép forrása: https://mannaseife.de/


Barátnőknek, hölgy ismerősöknek jó ajándék. De ezt sem szükséges Magyarországon beszerezni, mert Németországban is van online áruházuk, a Mannaseife.de/ oldalon tudsz rendelni.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.